Acties

De wereld van Khun Wilawan

De biologische Pandanrijst van Fair Trade Original komt uit Thailand en heeft een mooie, lange witte korrel. De rijstplantjes worden niet per bundel maar per stuk geplant. Dit is veel extra werk, maar levert een betere oogst op. En dat is belangrijk voor de boeren, want de meesten hebben maar een klein stukje grond. Khun Wilawan is rijstboer en één van 580 leden van de coöperatie Ricefund Surin. Doordat Khun Wilawan is aangesloten bij de rijstcoöperatie, krijgt ze haar geld sneller en profiteert ze van de fairtrade premie. Daardoor hoeft ze geen geld meer te lenen en kan ze zelfstandig investeren in een tractor, of financieel bijdragen aan gemeenschapsprojecten.

 

Een cadeau voor de allerliefste

De Wereldwinkel denkt met je mee en komt dit jaar met cadeautips voor verschillende levensmomenten. In februari staat Wereldwinkel Zutphen voor je klaar om dat moment met je geliefden extra speciaal te maken.
 

Een cadeau voor elk moment

Geboorte, op kamers gaan, trouwen, afscheid nemen van werk of het verwennen van een geliefde. Bij al deze momenten zoek je vaak een passend cadeau met een bijzonder verhaal. Door het bieden van inspiratie wil de Wereldwinkel je helpen het juiste cadeau te vinden. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van een verwenmoment met onze fairtrade muffin bakmix. Of fleur je huis op met een van onze mooie vaas gevuld met bloemen.
 

Fairtrade
De Wereldwinkel is dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens de fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. De 7.000 vrijwilligers in bijna 200 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Dat armoede wél bestreden kan worden. Koop je een cadeau in één van deze winkels, dan draag je daaraan bij.